2007/10/29

Gesztenye

Gyorsan teszek fel valami vidámabbat is, h ellesúlyozzam az előző bejegyzést:). Szóval mindenki süssön gesztenyét, mert az jóó!
Így kell megcsinálni:

  • Hozzávalók:

    1 kg gesztenye

  • Elkészítés:

    A gesztenyéket megmossuk, domború felüket éles késsel kereszt alakban bevágjuk, majd néhány órára hideg vízbe áztatjuk.
    A gesztenyéket kivesszük a vízbõl és vágott felükkel felfelé tepsire tessük. Sütõben addig sütjük, míg a vágások szétnyílnak és a gesztenyék belsejének a teteje is szépen megpirul.
Hajrá! NYamm:D

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hmmm, én még sosem ettem gesztenyét...
Hát most kipróbáltam és határozottan tetszett! A hidegvíz nagyon fontos, nélküle nem jön le a gesztenye belső burka és úgy macerás enni!
Vicces, hogy mindíg van új, van még mit kipróbálni...
Hajrá!